Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Благотворителен базар в Силистра събира средства за Кризисния център за жертви на домашно насилие в града

Благотворителен базар в Силистра събира средства за Кризисния център за жертви на домашно насилие в града. От центъра казаха за БТА, че се нуждаят от нова отоплителна инсталация в офисите си.

Инициативата за базара е на британката Бернадет Легет, която от години живее в Силистра и подкрепя различни благородни каузи.

„Сумата, която трябва да съберем, е доста голяма, но се надявам, че с активности в следващите няколко месеца ще успеем. Голяма част от нещата, които продаваме, са изпратени от мои приятели от Англия, но и много хора от България също се включиха с дарения“, каза за БТА Бернадет.

Тя разказа още, че е започнала благотворителната си дейност преди 15 години за Дома за деца, лишени от родителски грижи, но след като беше закрит, е трябвало да намери други каузи. Така от няколко години помага на Кризисния център.

Според британката хората в България са склонни да даряват за нуждаещите се. Тя организира няколко благотворителни базара и през миналата година. Със събраните средства бяха закупени осем легла, матраци, гардероби и друго обзавеждане за помещенията в Кризисния център.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button