Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини

Десетки деца се включиха в парад на хвърчилата в Силистра

Десетки деца от Силистра се включиха в петия Парад на хвърчилата, организиран от местната фондация “Човек, природа, здраве”.  Много усмивки и радостни възгласи те възродиха едно любимите занимания от детството на техните баби и дядовци.

Според председателят на фондацията д-р Недко Белев целта на инициативата е да се насочи общественото внимание към природните енергии като слънце и вятър и да  стимулира децата да излизат по-често сред природата.

„В нашето детство пускахме много хвърчила, но бяха направени от нас. Смисълът на хвърчилото е свободата. Небето е необятно пространство за изява, а свободата носи със себе си и мечтите. Ако се научат да мечтаят, в бъдеще лесно могат да станат добри специалисти. Знаем, че ако човек не носи в себе си маршалския жезъл, никога няма да стане добър войник“, каза за БТА д-р Белев.

Гост на проявата беше бившият военен пилот от Варна Юри Георгиев, който е организирал подобни събития на различни места по света. Той разказа, че пускането на хвърчила е култура, която е започнала преди две хиляди години.

Всички участници в празника получиха грамоти и награди. Желанието на организаторите е Парадът на хвърчилата да стане международен.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button