Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Лек спад на безработицата през април отчитат в Силистренско

Регистрираната безработица през април в Силистренска област е 10,7 на сто, или по-висока от средната за страната с близо 5 на сто, показва справка от Регионалната служба по заетостта в Русе. Отчетен е спад с 0,5 процента в сравнение с март.

Регистрираните безработни от област Силистра в бюрата по труда в Дулово, Силистра и Тутракан в края на месеца са 3813, като спрямо март се отчита намаление с 4,5 на сто.

Най-високо е равнището на безработица в община Кайнарджа – 40,8 на сто, следвана от община Главиница – 29 на сто и община Алфатар – 19,4 на сто.

Броят на започналите работа с посредничеството на бюрото по труда в областта регистрирани безработни е 359. Най-голям е делът на започналите работа в сектора на селското, горското и рибното стопанство – 26,4 на сто, следвани от държавното управление – 15,5 на сто, търговията – 11,4 на сто, преработващата промишленост – 9,4 на сто, хотелиерството и ресторантьорството – 6,2 на сто, строителството – 4,4 на сто и др.

Сред най-търсените от бизнеса професии през месеца са работници в селското, горското и рибното стопанство, водачи на МПС и подвижни съоръжения, персонал, полагащ грижи за хората, монтажници, продавачи и др.

През април трудовите посредници и ромските медиатори са успели да активират над 70 неактивни лица за регистрация в бюрата по труда.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button