Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Магистрати от Силистра изготвиха брошура с полезни съвети за подрастващите

В навечерието на новата учебна година магистратите от Районния съд в Силистра изготвиха брошура с полезни съвети за сигурността на децата на възраст от седем до 11 години. Това съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд в крайдунавския град.

В изданието се обяснява защо е необходимо да има правила и защо те трябва да се спазват. Дадени са съвети за предпазване от опасности, подплатени с примери.

Поради големия интерес на децата се акцентира върху общуването в интернет. Не на последно място брошурата насърчава децата да споделят в семейството, с учителите и възрастните, на които имат доверие.

Идеята за отпечатването на брошурата е на председателя на районния съд Мирослав Христов, който преди няколко години заедно със свои колеги сложи началото на превантивната образователна работа с най-малките ученици.

Магистратите в Силистра използват различни форми за работа с учениците. Те изнасят лекции, провеждат практически обучения, децата са редовни участници в провежданите Дни на отворените врати. Всички тези активности са част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет с названието “Открито за съдебната власт”, която се стреми да увеличи информираността за работата на съдебната система, да повиши правната култура на гражданите и засили доверието в българското правосъдие.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button