Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Над 630 подписа са събрали жителите на Главиница с искане за ремонт на пътищата

Над 630 подписа са събрали жителите на община Главиница с искане за ремонт на пътищата от републиканската мрежа, които минават през територията на общината. Това съобщиха с пост във фейсбук от общинската администрация.

От него става ясно, че днес подписката е била входирана в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионално развитие и благоустройство.

„Очакваме отговорните институции да предвидят в бюджетите си ремонтирането на пътищата, за които жителите на град Главиница положиха подписите си. Те очакват своевременните действия на държавните органи“, пишат от общинската администрация.

Както БТА писа подписката започна преди седмица. Искането на хората да бъдат асфалтирани три участъка с обща дължина 2,8 километра. По думите на кмета след изграждането на канализацията през 2009 г. по тях са се образували много неравности. Това води до чести инциденти и до множество повреди по автомобилите.

„Гражданите, които са се включили в подписката смятат, че средствата за исканите ремонти не са по-ценни от живота, здравето и безопасността на жителите и гостите на община Главиница. Те вярват, че в лицето на държавата ще намерят разбиране, подкрепа и решение за наболелия проблем“, каза за БТА кметът на община Главиница Неждет Джевдет.

Той допълни, че Общината вече приключи изпълнението на първия етап от проекта „Рехабилитация на общински път Суходол – Бащино – Босна“. До момента са асфалтирани около 1,5 километра от предвидените три километра. Очаква се вторият етап да започне скоро. Средствата за реализиране на проекта се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ). Те са на стойност 2,7 млн. лева.

Според кмета община Главиница има проектна готовност за кандидатстване по предстоящия прием на документи от Държавен фонд „Земеделие“, за привличане на европейски средства за асфалтиране на други три свои общински пътни участъци. Това са отсечките Звенимир – Зарица; Сокол – Дичево; Осен – Стефан Караджа.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button