Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Окръжният съд в Силистра организира Ден на отворените врати

Окръжният съд в Силистра организира Ден на отворените врати на тема “Открито за съдебната власт”, съобщиха за БТА от институцията. Инициативата ще се състои на 6 юни, от 11:00 часа. Поканени са всички, които желаят да получат информация от първа ръка за работата на съдебната власт и нейната роля в нашето общество.

Целта е да се предостави възможност на граждани и журналисти да се запознаят с организацията на работата в съда, функциите на съдебните служби и отделни съдебно-административни процедури. Всички посетители ще имат свободен достъп до деловодствата на съда, включително наказателните и гражданските дела, както и до съдебните зали.

Провеждането на Деня на отворените врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет с названието “Открито за съдебната власт”, която се стреми да увеличи информираността за работата на съдебната система, да повиши правната култура на гражданите и да засили доверието в българското правосъдие.

Традиционно подобни събития, организирани от Окръжния и Районния съд в Силистра, преминават при голям интерес. Целта им е да запознаят желаещите с работата на институцията и да повишат правната култура на гражданите. В съда е поставено и началото на мероприятия за повишаване на правната грамотност и култура на младите хора по Образователната програма на Висшия съдебен съвет „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебна година 2022/2023 година.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button