Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Останаха броени дни до Областния рецитаторски конкурс “С България в сърцето” в Силистра

Предстои провеждане на 34-тия Областния рецитаторски конкурс “С България в сърцето”, посветен на Националния празник 3-ти март, 146-та годишнина от Освобождението на България, 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски и 176 години от рождението на Христо Ботев. И тази година конкурсът ще се проведе в 2 дни в Салона на Община Силистра.

Ето и подробности за програмата:

• на 29.02.2024 г. от 9:30 ч. – за деца от трета и четвърта възрастови групи /5-6 г./ от детските градини;

• на 01.03.2023 г. от 09:30 ч. – за първа, втора и трета възрастови групи от училищата.

В рамките на обявения срок за подаване на заявки за участие в общинския кръг, постъпиха 18 заявки за индивидуално участие и 3 за групови рецитала от 8 общински детски градини. Години наред конкурсът се радва на голям интерес и участниците в него ежегодно се увеличават.

Брой подадени заявки за областния рецитаторски конкурс – 71 за индивидуално участие и 12 за групови рецитала.

В първа възрастова група /І-ІV клас/ индивидуалните изпълнения ще бъдат 34, груповите 6.

Втора възрастова група /V–VІІ клас/ ще бъде представена от 21 индивидуални изпълнения и 3 групови.

В трета възрастова група /VІІІ-ХІІ клас/ се очаква да се включат 16 ученици с индивидуални изпълнения и 3 групови рецитала.

Организатори на конкурса са Регионално управление на образованието – Силистра и Община Силистра. Домакини на събитието за общинския рецитаторски конкурс е Детска градина “Добруджа“, гр. Силистра, а за областния рецитаторски конкурс ОУ “Отец Паисий“, гр. Силистра.

За класираните участници Община Силистра е осигурила награди, а всеки участник ще получи сертификат за участие, подготвен от институциите – домакини.

Тази година в наградния фонд се включват и неправителствени организации и културни институции.

Подобни публикации

Back to top button