Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини

Петото издание на Националния конкурс “Дунавски звезди” подготвят в Силистра

Пети национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Дунавски звезди“ подготвят в Силистра, съобщават от местната община. Проявата ще се проведе от 9 до 11 септември.

На брега на красивата река Дунав ще си дадат среща деца и педагози от цяла България. С неповторимия талант на участниците, с красотата на техните изпълнения, дните на конкурса ще се превърнат в истински празник за града, казват организаторите от Община Силистра и музикалната компания “Сенс Мюзик”.

Според регламента конкурсът се провежда в две категории – за индивидуални изпълнители и за дуети, триа и вокални формации. В първата категория участват изпълнители от четири възрастови групи. Втората категория е разделена на две възрастови групи – до 12 години и до 18 години. Участниците в двете категории и във всички възрастови групи изпълняват две песни. Първата песен трябва да е на български език и от български автори, а втората песен е по избор на участника.

Носителят на Голямата награда получава грамота и специално изработена статуетка. Предвидени са награди от кмета на Силистра – специална награда, от спонсори, за вокален педагог, за най-малък участник, за атрактивно представяне, за най-добро изпълнение на българска песен. Учредена е награда и от Министерството на културата, която ще се връчва ежегодно.

Една от целите на проявата е развитие и подпомагане на творчески надарени деца и талантливи млади хора.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button