Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Потушен е пожарът в бившето месопреработвателно предприятие край Силистра

Окончателно е потушен пожарът в бившето месопреработвателно предприятие край Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Повече от 24 часа продължиха усилията на огнеборците от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) да овладеят огъня, разпрострял са на площ от 800 кв.м. В работата бяха мобилизирани противопожарни екипи на РСПБЗН-Силистра с четири специализирани автомобила, един от които с 30-метрова автомеханична стълба, включиха се и подсилващи групи огнеборци, които са били в почивка. С водоноски в помощ на пожарникарите се включиха и две местни земеделски кооперации.

Според информацията към момента, предполагаемата причина за произшествието е извършване на огневи работи в сградата.

Възпрепятстващ фактор в работата на огнеборците се оказало срутване на помещението, където е възникнал пожарът, като в него продължили да горят изолационни материали отделяйки гъст дим. Близо 600 кв.м изгорели термопанели и около 2000 кв.м опушени стени са щетите от произшествието. Благодарение на предприетите от огнеборците ефективни мерки за локализиране на пожара и защита на съседните помещения, са спасени три сгради. При пожара не са пострадали хора.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button