Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Работещите в арестa в Силистра се включиха в ефективните протести на колегите си от цялата страна

Работещите в арестa в Силистра се включиха в ефективните протести на колегите си от Главната дирекция “Изпълнение на наказанията” в цялата страна.

По време на обедната си почивка те се събраха пред сградата на Районното полицейско управление. Основната причина за недоволството е промяната в работния им график. Неотдавна 24-часовите им смени бяха заменени с 12-часови, а според работещите в системата, това води до натрупване на умора и намаляване на сигурността им.

„Заради умората от 12-часовите смени сигурността е намалена, има нападнати колеги от арестанти. В сектор „Арести“ в Силистра не достигат служители от надзорно-охранителния състав. Те са под санитарния минимум и не могат да използват отпуските си, които са 40 дни годишно“, каза Ивелина Цвяткова, член на Синдиката на служителите на затворите в България.

Тя допълни, че с оглед на инфлацията и поскъпването на живота, работещите в системата очакват повишение на възнагражденията си в близко бъдеще.

В момента в ареста в Силистра работят 14 души, средната им възраст е 47 години. За първото тримесечие на годината те са натрупали над 400 часа извънреден труд, а за второто се очаква да се увеличат двойно.

Източник: bta.bg

Подобни публикации

Back to top button