Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Разбиха мигрантски канал от София и Перник до Силистра

Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщи за проведена операция на територията на София и Перник за неутрализиране на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница.

Престъпната дейност на групата стартира след засилване на граничния контрол на българо-сръбската граница. Служители от Граничното полицейско управление в Силистра започват работа по случая, когато в района на областния град са установени няколко опита за превеждане на незаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния. Образувани са 5 досъдебни производства и са задържани трима души, на които са повдигнати обвинения.

Във вторник служителите от ГД „Гранична полиция“, със съдействието на СДВР и ОДМВР-Перник, задържали още трима. Те набирали мигранти основно в столицата, влезли в предишни периоди в България и регистрирани в Агенцията по бежанците. След съответното заплащане те са подпомагали придвижването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в района на Силистра. Издирват се още двама.

Проведени са процесуално-следствени действия, при които са открити и иззети мобилни телефони, пистолет – законно притежаван и боеприпаси, за които няма разрешение за притежаване и употреба, прибор за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други вещи и предмети, имащи отношения към досъдебните производства. Иззети са и превозни средства, с които са транспортирани мигрантите.

Работата по случая продължава.

Източник: Бряг

Подобни публикации

Back to top button