Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Ремонтът на стадион „Луи Айер“ в Силистра трябва да приключи през септември, изграден е и кладенец за поливане

През септември трябва да приключи ремонтът на стадион „Луи Айер“ в Силистра. Това съобщи за БТА заместник-кметът на общината инж. Тихомир Борачев.

Ремонтните дейности започнаха през есента на миналата година. Вече е сменено тревното покритие и е монтирана модерна поливна система. Около игралното поле е изградена лекоатлетическа писта с тартаново покритие, монтирани са над 2000 седалки. Реновирана е и част от сградния фонд на стадиона.

„Приключихме с изграждането на кладенец. Очакваме до месец да имаме разрешение за ползване от Държавната приемателна комисия. Кладенецът е свързан с поливната система на стадиона. Подобно съоръжение струва 70-80 хиляди лева и при тези цени на водата ще се изплати за около две години“, каза инж. Борачев.

Според него особено ценни са двата тенис корта, тъй като общината разполага само с един корт, а интересът към този спорт е голям.

Средствата за ремонта на стадиона, в размер на 1,6 млн. лева, са отпуснати с постановление на Министерския съвет. По думите на Борачев общината ще продължи да търси финансиране за ремонт на залите за лека атлетика и бойни спортове, които се намират на стадиона.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button