Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

След градушката в Дулово, хора вдигат ръце: Всичко е унищожено

Градушката в Дулово нанесе щети не само по сградите и автомобилите, но и унищожи земеделската продукция на много производители. Сега те очакват държавата да им помогне.

Има ли риск за реколтата и всичко произведено ли ще трябва да бъде изхвърлено?

“Нищо не можем да изнесем на пазара. Реколтата е унищожена на 100%. Няма нито една здрава диня, всичко отива на боклука. Ако може по някакъв начин държавата да ни помогне“, обясни земеделският производител Свилен Димитров.

Той допълни, че преди са стартират сезона изхвърлят реколтата.

“Всичко е унищожено – ябълка, праскова, слива, круша. Не можем да я продадем за индустрия, за нищо. Имаме застраховка и очакваме държавата да помогне“, каза земеделският производител Красимира Николова пред bTV.

От ИА “Борба с градушките“ в неделя от 09:50 до 15:00 е била активизирана противоградовата защита, изстреляни са 54 палки и 288 пиропатрона. По тяхна информация това е довело до по-малко щети.

Днес предстои среща с Областната дирекция по земеделие, които да разяснят какви документи трябва да бъдат подадени за обезщетение от държавата.

Източник: focus-news.net

Подобни публикации

Back to top button