Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Тутракан ще е домакин на международния конкурс за млади изпълнители “Речни ноти”

Тутракан ще е домакин на международния конкурс за млади изпълнители “Речни ноти” от 25 до 27 август, съобщиха от местната община.

Проявата ще се състои за 22-ри път. Очаква се свои изпълнения да представят над 100 участници от България и гости от чужбина. Те ще се състезават в шест възрастови групи. Председател на журито ще е композиторът Хайгашод Агасян.

Проявата се финансира изцяло от Тутраканската община. Тя е включена в календара на Министерството на образованието и науката по програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Конкурсът „Речни ноти“ започва като певчески с подкрепата на проф. Петър Льондев, който е първият председател на международното жури. През 2007 година е включен и раздел за танци. Благодарение на популярността на “Речни ноти” зад граница е осъществено творческо сътрудничество с подобни международни конкурси в Беларус, Казахстан и Украйна.

Целите на проявата са да предостави на сцена за изява на млади таланти, да популяризира българската култура и да обединява деца от България и чужбина в творчески съюз.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button