Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Ученически конкурс за рисунка, есе и разказ “Дъга на толерантността” организират в Силистра

Общински ученически конкурс за рисунка, есе и разказ “Дъга на толерантността” обявяват Силистренската община и Общинският съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси, съобщиха от общината.

Тази година темите на конкурса са „Пролетни празници и обичаи в България“ и „Български народни носии  и носии на етносите в родния край“.

“Неповторимо и необятно е културното богатство на България. Традициите ни са цветни, завладяващи  и неповторими. Съхранението и предаването им от поколение на поколение е израз на идентичност, съприкосновение с красивото в живота, урок по човечност и добродетели”, казват организаторите.

Целта на конкурса е да се представи културното богатство на различните етноси в Силистра и региона и да разкрие ролята на изкуството и словото за духовното и личностното израстване на всяко поколение. Конкурсът трябва да допринесе и за утвърждаване на ценности у подрастващите, които да съхраняват самобитната българска традиция и култура наравно с тази на етносите в България.

Крайният срок за изпращането на творбите е 29 март.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button