Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Учредяват безвъзмездно право на ползване на два храм-параклиса в Община Силистра

Община Силистра иска съгласие от Общински съвет – Силистра за учредяване на безвъзмездно право на ползване на два храм-параклиса в селата Сърпово и Поп Кралево. Това решение трябва да бъде взето на 30 март, когато заседава местния парламент. Според докладната помещенията, които са преустроени в параклиси, не са необходими за нуждите на общината.

Предложенията за безвъзмездно ползване на помещенията е направено от църковните настоятелства при храм-параклис “Св. Иван Рилски” в с. Сърпово и “Св. Иван Рилски” в с. Поп Кралево. Предлага се да се сключат нови 10- годишни договори за безвъзмездно ползване на помещенията.

Два храм-параклиса имат голямо значение за местната общност. Решението на Общинския съвет да даде съгласие за безвъзмездно ползване на помещенията може да бъде от голяма полза за местните жители, които ще могат да използват тези помещения за религиозни цели.

Източник: Кворум Силистра

Подобни публикации

Back to top button