Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

В Силистра се подготвя областния рецитаторски конкурс “С България в сърцето”

За 34-ти път Регионално управление на образованието – Силистра и Община Силистра обявяват рецитаторски конкурс “С България в сърцето”, съобщиха от местната администрация.

Конкурсът е посветен на Трети март, 146-ата годишнина от Освобождението на България, 151-вата годишнина от гибелта на Васил Левски и 176 години от рождението на Христо Ботев. Тази година домакини на събитието ще бъдат Детска градина „Добруджа“ и Основно училище „Отец Паисий“.

Право на участие имат деца в задължителна предучилищна възраст и ученици от І-ви до ХІІ-ти клас, и представители на читалища, разпределени в четири възрастови групи. Изпълненията ще се оценяват от жури на база подходящ избор на текст за представяне на участника, като бъдат поощрени изпълнения на текстове от съвременната българска лирика и подходящи за възрастта на участника; дълбочина на осмислянето на представяния текст; ясна дикция и придържане към правилата на правоговорната норма на българския книжовен език.

Заявки за участие в конкурса се изпращат до 20 февруари в ДГ „Добруджа“ и ОУ „Отец Паисий“.

Интересът към конкурса е голям и в него всяка година се включват над 200 участници, отбелязват организаторите. През 2021 г. и 2022 г., поради пандемията от КОВИД-19 той се провеждаше онлайн. Тази година идеята на организаторите е той да се проведе присъствено, ако това е възможно.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button