Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани
Популярно

В Силистренското село Малък Преславец канят на традиционния Празник на водните лилии

В село Малък Преславец подготвят четиринадесетия „Празник на водните лилии”, съобщиха от Народно читалище „Йордан Йовков 1946“ в селото.

Тази година събитието ще се проведе на 18 юни в местността „Блато Малък Преславец”, която е непосредствено до река Дунав. Организатори са община Главиница, кметство Малък Преславец и НЧ „Йордан Йовков-1946 г.“

В празника могат да участват танцови и певчески групи за автентичен и за обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители – певци, инструменталисти и танцьори без възрастови ограничения.

Празникът цели широк кръг от обществеността да преоткрие красотата на българската природа и да помогне за опазването на природните дадености, както и популяризирането на българския песенен фолклор.

Заявки за участие се приемат до 30 май на на електронната поща kmetstvo_m.preslavets@abv.bg или n4mpreslavec1946@abv.bg. Може да се пише и на пощенския адрес на  НЧ „Йордан Йовков 1946 г.”

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button