Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Започна Националният пленер “Човек и природа” в силистренското село Ветрен

Националният пленер “Човек и природа” – Ветрен 2023 започна на брега на Дунав, съобщиха от местната администрация в Силистра. Всяка година Общината и Дружеството на художниците в Силистра към Съюза на българските художници организират съвместно форума.

„В пленера се включват художници от градовете Добрич, Бургас, Велико Търново и Силистра“, съобщи Стефан Пенчев – художник и съорганизатор на тазгодишния пленер. Млади таланти от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР – ОДК в Силистра с ръководител Елена Маркарян също ще се присъединят. Децата ще се запознаят с творческия процес на художниците и ще рисуват заедно с тях.

Kметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов лично посрещна първите пристигнали художници.

Идеята на пленера е поканените творци да създават рисунки, живопис и колажи, вдъхновени от Дунав и природата около реката.

Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 18 август в Художествената галерия в Силистра от 17:00 часа.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button