Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Градски пикник в Силистра ще събира средства за благотворителна кауза

Целодневен градски пикник, организиран от Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“, ще събира средства за благотворителна кауза в крайдунавския град. Това съобщи за БТА Даниела Костова от сдружението.

Инициативата е насрочена за 17 септември в Градския дунавски парк. Предвидени са занимания по йога и упражнения за медитация, ателие за изработване на натурална козметика, четене на поезия, рисуване, музика на живо. Пикникът ще завърши с атрактивно огнено шоу. През целия ден ще има благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат използвани за обновяване на дворното пространство на Центъра за специални образователни потребности (ЦСОП) в Силистра.

В социалната институция се обучават 43 деца със специални образователни потребности на възраст от пет до 19 г. С тях работят 12 педагози и терапевти. Сградата, където се помещава ЦСОП, е паметник на културата и е публична държавна собственост към Министерството на образованието и науката. Построена е през 1893 г. и наскоро бе оборудвана с външен асансьор.

СНЦ „Бъдеще за Силистра“ е ново сдружение и създателите му си поставят амбициозни цели. Желанието им е да мотивират младите хора да останат или да се завърнат в родния град, да привличат инвестиции и да подобряват социалния живот и инфраструктурата в региона, в който живеят.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button