Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Информационен ден за кандидат-студенти в УНСС се проведе в STEM центъра на ПГСУАУ в Силистра

Информационен ден за кандидат-студенти в Университета за национално и световно стопанство гр. София се проведе в STEM центъра на ПГСУАУ на 22.03.2023 г.

Представителите на УНСС Проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, г-н Атанас Димитров – Директор на Междууниверситетският център за развитие на кариерата (МЦРК) и в присъствието на доц. д. н. Владислав Лазаров – Зам.-председател на Националния съюз на трудово-производителните кооперации и г-жа Мария Недялкова – Заместник-кмет “Хуманитарни дейности” общ. Силистра запознаха бъдещите кандидат-студенти с възможностите да продължат образованието си в УНСС гр. София.

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа, със 100-годишна история. Атанас Буров, патрон на ПГСУАУ, е един от основателите на университета.

УНСС е най-големият български университет с 21 534 студенти. Досега преподаватели и възпитаници на УНСС са видни учени, шестима негови випускници, в т.ч. първата жена премиер.

Представителите на университета разясниха как кандидатите да изберат своята специалност от 47-те, които УНСС предлага. Подробно бяха представени условията за прием и процедурата с изпитите и сроковете за кандидатстване. Бяха обяснени разликите между редовната и дистанционната форма на обучение. За младите хора, които искат да съчетаят работа с обучение могат да го правят при дистанционна форма на обучение.

Гимназистите от ПГСУАУ научиха, че университетът има модерно оборудвани аудитории, 12 общежития с 5000 места, с всички условия за учене и живот, с отлични възможности за спорт в спортен комплекс “Бонсист”. Представена беше елитната европейска университетска мрежа ENGAGE.EU, в която УНСС участва и възможностите за мобилност по програмата “Еразъм+”.

Източник: Кворум Силистра

Подобни публикации

Back to top button