Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноТОП новини
Популярно

Кораб ще вози туристи между Силистра и румънски град

Община Силистра подписа два договора с фирми изпълнители по проект “Подобряване безопасността на плавателността по река Дунав в трансграничния регион Кълъраш – Силистра“ по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г., съобщиха от администрацията.

Първият договор е за изпълнение на строително-монтажни работи и е на стойност 1 491 933,48 лв. Другият е за доставка на пътнически кораб на стойност 1 473 000 лева, който трябва да обслужва туристически маршрути по река Дунав.

Плавателният съд ще е с дължина до 14 метра и широчина до шест метра. Той ще бъде оборудван с два електрически двигателя и ще може да развива скорост до 13 км./ч.

Предвиденият капацитет на кораба е 28 пасажери и екипаж от двама души. Проектът „Подобряване безопасността на корабоплаването по река Дунав в трансграничния регион Кълъраш – Силистра” е част от политиката на Общината за утвърждаването ѝ като предпочитана туристическа дестинация.

Целта е да се подобрят плавателният път и инфраструктурата от двете страни на река Дунав. Предвижда се да бъдат изградени две речни гари, по една за всяка страна на реката.

Източник: dariknews.bg

Подобни публикации

Back to top button