Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Отвориха пътищата от Добрич за Балчик, Силистра, Тервел

Над 118 сигнала за паднали дървета и клони и за евакуиране на хора са подадени в Добричка област

Към 15 ч. отвориха пътищата от Добрич за Балчик, Силистра и Тервел, съобщиха от Областното пътно управление.

Към 10 часа днес в Добричка област бяха затворени за движение пътищата Варна-Добрич-Генерал Тошево; Добрич-Балчик.

Работи се по отстраняване на паднали дървета, заради които и са временно затворени направленията. Всички пътища в областта на практика за затворени, добавят от Областното пътно управление. Проходим е пътят в посока Албена. В посока Силистра е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

През изминалото денонощие дежурните екипи са реагирали на над 118 сигнала, подадени от различни части на територията на цялата област за отстраняване на паднали дървета и клони и евакуиране на хора. Вятърът продължава да е силен от север, като в неделя сутринта скоростта му бе 12m/s. През изминалото денонощие количеството паднали валежи по данни на метеостанцията в Добрич е 39.8 л/кв.м. Дебелината на снежната покривка – 8-10см. Към 15 часа бяха отворени пътищата от Добрич за Балчик, Силистра, Тервел-

Екипи на всички дружества и институции работят по нормализиране на обстановката на територията на област Добрич. В момента е нарушено водоподаването на територията на областта, тъй като помпените станции са без електрозахранване. Екипи на енергодоставчика и водния оператор работят по отстраняване на проблемите. В неделя сутринта в Добричка област в над 50 села и в части от Добрич, Балчик, Ген.Тошево и Тервел нямаше ток.

Източник: 24 часа

Подобни публикации

Back to top button