Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Районният съд в Силистра организира Ден на отворените врати

Районният съд в Силистра организира Ден на отворените врати на тема “Открито за съдебната власт”, съобщиха за БТА от институцията. Инициативата ще е на 26 септември, от 11:00 часа в Съдебната палата в крайдунавския град. Поканени са всички, които желаят да получат информация от първа ръка за работата на съдебната власт и нейната роля в нашето общество.

Целта е да се предостави възможност на граждани и журналисти да се запознаят с организацията на работата в съда, функциите на съдебните служби и отделни съдебно-административни процедури. Всички посетители ще имат свободен достъп до деловодствата на съда, включително наказателните и гражданските дела, както и до съдебните зали.

По време на събитието ще бъде представена брошурата, издадена от Районен съд-Силистра за превантивна работа с деца на възраст от седем до 11 години.

Провеждането на Деня на отворените врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет (ВСС) с названието “Открито за съдебната власт”, която се стреми да увеличи информираността за работата на съдебната система, да повиши правната култура на гражданите и да засили доверието в българското правосъдие, съобщиха от съдебната институция.

Традиционно подобни събития, организирани от Окръжния и Районния съд в Силистра, преминават при голям интерес. Целта им е да запознаят желаещите с работата на институцията и да повишат правната култура на гражданите. В съда е поставено и началото на мероприятия за повишаване на правната грамотност и култура на младите хора по Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button