Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

С Божествена Света литургия ще започнат проявите за празника на Силистра – 14 септември

С Божествена Света литургия в катедралния храм “Св. Първовърховни апостоли Петър и Павел” ще започнат проявите по случай празника на Силистра, който се отбелязва на 14 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие.

Ще се проведе тържествено заседание на местния Общински съвет. На сесията ще бъдат присъдени звания “Почетен гражданин” и отличия “За граждански принос”. Празникът е обявен за ден на отворените врати в Археологическия и Етнографския музей в Силистра и в Природонаучния музей в резервата “Сребърна”.

Вечерта на централния градски площад “Свобода” ще има тържествена церемония, концертна програма с участието на Владимир Ампов – Графа и Deep Zone Project.

Проявите за празника започват тази вечер. Ще има Празник на хляба, песента и танца с изложение на хляб и хлебни изделия. Изложението е подготвено от читалищата в общината. Те са по автентични български рецепти. По традиция ще бъдат представени и сечива за производството на зърно и хляб.

Общинските съветници на Силистра канят на рибена чорба – курбан за здраве и благоденствие.

На сцената на площад “Свобода” ще бъде представен концерт „С магията на българския фолклор” с участието на местни танцови състави. Концертът ще бъде посветен на 80-годишния юбилей на силистренския хореограф Симеон Симеонов.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button