Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Силистра е домакин на регионален форум за подкрепа на предучилищното образование

Днес Силистра е домакин на регионален форум „Добри практики в съвременната детска градина – възможности, вдъхновение, въображение“, финансиран от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Хубаво е в детската градина“.

Проявата е насочена към подкрепа на прилагането и популяризирането на добри практики, с които се цели повишаване качеството на предучилищното образование.

Идеята ежегодният областен форум да прерасне в регионален е продиктувана от потребността за взаимна подкрепа и обмен на информация, опит и постижения между педагозите от детските градини в областите Русе, Силистра и Разград.

„Проблемите в предучилищното образование са много, те са характерни за различните региони. Там, където децата растат в двуезична среда, проблемът е усвояването на български език. В градовете проблемът е в по-големия брой деца, който се пада на една учителка, което затруднява качеството на образователния процес. Едно от настоящите предизвикателства пред детските градини е работата с родителите“, каза за БТА Марияна Вълкова, старши експерт по предучилищно образование в Регионалното управление на образованието в Силистра.

Във форума участват учители и директори от детските градини, както и експерти от регионалните управления на образованието.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button