Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

В Тутракан започна областният конкурс „Аз рисувам България“

Започна областният конкурс за рисунка „Аз рисувам България“, организиран от Община Тутракан и местния Общински център за извънучилищни дейности. Това съобщиха за БТА от общината.

В конкурса могат да участват всички деца от детските градини и училищата в област Силистра. Те ще са разпределени в 4 възрастови групи и ще творят в две категории – „Аз рисувам България“ и „Аз рисувам Апостола“. Всеки участник може да представи по една творба във всяка от категориите. Допуска се използването на всички видове техники в изобразителното изкуство.

Проявата се провежда за втора година и има за цел да формира у децата ценности като родолюбие и национално самочувствие, както и да провокира интереса им към събития и личности, свързани с българската история.

Конкурсът е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на територията на Община Тутракан през 2024 г. Участниците, заели първите три места, ще имат възможност да кандидатстват за еднократно финансово подпомагане от Община Тутракан.

Рисунките могат да се изпращат по пощата на адрес: 7600, гр. Тутракан, обл. Силистра или да се предават лично в Общинския център за извънучилищни дейности в крайдунавския град.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button