Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

138 години от Деня на Съединението

Община Силистра организира тържествена церемония за отбелязване на 138 години от Деня на Съединението на 6 септември 2023г. /сряда/ от 11ч. пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител в Дунавския парк на Силистра.

Силистренци ще изразят своята признателност към святото дело на Съединението с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител и пред паметната плоча, посветена на загиналите в Добруджанската епопея в Дунавски парк.

Денят на Съединението е една от бележитите дати в новата българска история, едно от най – дръзките и най – достойните събития в развитието на българската държава. На 6 септември 1885г. е провъзгласено Съединението на разделените по силата на Берлинския договор Източна Румелия и Княжество България.

На 7 септември /четвъртък/ от 11ч. венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметната плоча пред сградата на Бизнес инкубатора, ознаменуваща подписването на Крайовския договор за възвръщането на Южна Добруджа към Отечеството. Тази година се навършват 83 години от мирния договор с историческо значение за България.

Източник: Община Силистра

Подобни публикации

Back to top button