Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Близо 230 служители на МВР в Силистра ще са пряко ангажирани с изборния процес

В Областната дирекция на МВР в Силистра е създадена организация за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред при подготовката и произвеждането на местните избори на 29 октомври. и при евентуален втори тур на 5 ноември, съобщават от дирекцията. В охраната на изборния процес пряко са ангажирани близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция”.

Във всички изборни места са извършени предварителни охранителни и противопожарни проверки. Предприети са действия за обезпечаване на реда и охраната на изборните материали, устройствата за електронно гласуване и изборните помещения при подготовката, произвеждането и до окончателното приключване на изборния процес.

Създаден е оперативен щаб, оглавяван от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков, който ръководи и координира силите и средствата на областната дирекция по обезпечаване на сигурността и обществения ред.

Предприети са мерки за осигуряване на ефективен пътен контрол и въвеждане на необходимата организация на движение по маршрутите и около местата за подготовка и произвеждане на изборите.

За да могат гражданите, които не притежават валидни лични документи поради различни причини да упражнят правото си на глас, паспортните гишета ще работят на 28 октомври от 08:30 до 17:00 часа и на 29 октомври от 08:30 до 19:00 часа.

Сигнали за престъпления или нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на  изборния процес, могат да се подават на денонощната телефонна линия – 086/886 331, и имейл odc.silistra@mvr.bg в ОДМВР-Силистра, както и на 02/90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg в Министерството на вътрешните работи.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button