Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеНовиниПрепоръчани

Болницата в Тутракан ще подобрява възможностите за ранна диагностика на сърдечно-съдовите заболявания

Многопрофилната болница за активно лечение в Тутракан” кандидатства пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството с проекта “Подобряване възможностите за ранна диагностика на сърдечно-съдовите заболявания в област Силистра“, съобщиха в профила си във Фейсбук от лечебното заведение.

Целта е болницата да се снабди с апаратура за подобряване на възможностите за ранна диагностика на сърдечно-съдовите и онкологични заболявания.

“По този проект ще сменим скенера, който е вече на 10 години, ще се закупят два нови ехографа от висок клас за нуждите на отделенията по образна диагностика и за вътрешни болести, конкретно кардиология. Новата програма на регионалното министерство е насочена към лечение и обхващане на пациенти със сърдечно-съдови и онкологични заболявания, а ние имаме нужда от точно такива апарати. Включили сме също електрокардиографи, холтери. Освен това ще се реновират и зелените площи около болницата, което е стара моя мечта“, каза управителят на лечебното заведение д-р Богомил Бойчев.

Той е получил права от общината, в качеството ѝ на едноличен собственик на болницата, да представлява дружеството в процедурата по кандидатстване.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button