Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Четиридесет и девет служители на ОДМВР-Силистра са наградени по случай професионалния празник на българската полиция

Директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Силистра старши комисар Мартин Недялков награди с „Писмена похвала” 49 служители на дирекцията, показали висок професионализъм и инициативност при изпълнение на служебните си задължения. Наградите им се връчват по случай професионалния празник на българската полиция 8 ноември – Архангеловден, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

За показан висок професионализъм и инициативност при изпълнение на служебните задължения с „Писмена похвала“ е награден началникът на Районното управление (РУ) в Дулово главен инспектор Ивелин Иванов. След негово предложение 13 служители от полицейския състав на управлението и двама от административния също са отличени за празника.

В РУ-Силистра наградени са 12 служители от “Охранителна” и “Криминална” полиция. Двама полицаи от униформения и двама от оперативния състав на РУ-Тутракан също получават „Писмена похвала“. С постигнати високи резултати в професионалната дейност повишение в степен на длъжност е заслужил един служител на управлението в Тутракан.

С награди за празника са и 16 разследващи полицаи от отдел “Разследване” при областната дирекция.

С решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. денят на църковния празник Събор на св. Архангел Михаил (Архангеловден) – 8 ноември, се определя като професионален празник на служителите от Националната служба “Полиция” на Министерството на вътрешните работи (дн. Главна дирекция “Национална полиция”). За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (Събор на св. Архангел Михаил по ст. ст.). От 1943 г. до 1993 г. празникът не се отбелязва. Честването се възстановява през 1994 г., по предложение на Националния полицейски синдикат, в деня на църковния празник Събор на св. Архангел Михаил (Архангеловден), показва справка на отдел “Справочна” на БТА.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button