Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
СпортТОП новини

Футболният отбор от село Айдемир започна кампания за набиране на средства

Футболният отбор от силистренското село Айдемир започна кампания за набиране на средства, които ще се използват за облагородяване на стадиона в селото и зоните около него. За инициативата съобщиха в Националния пресклуб на БТА в Силистра председателят на Управителния съвет на клуба Радослав Петров и общинският съветник Георги Спасов.

По думите им платформата, чрез която се прави кампанията, дава възможност за прозрачност на начинанието и за различни форми за финансово участие. Предвидени са подаръци за по-едрите спомоществователи. Даренията може да бъдат правени както анонимно, така и явно.

„Целта на кампанията е събиране на средства, които да бъдат изразходвани изцяло за създаване на по-добри условия за спорт в селото. Сумата, която искаме да съберем, е 50 000 лева. Основната задача, която сме си поставили, е подобряване на тревната настилка на стадиона, което е свързано с редовно напояване и косене. За целта вече е закупена машина за косене на тревата и са направени постъпки за изкопаване на кладенец. Клубът няма собствен бюджет и разчитаме на спонсори от селото. Миналата година започнахме с ремонт на част от пейките на стадиона, искаме да обновим и останалите. Мислим да инсталираме видеонаблюдение  и озвучаване на трибуните. Предвиждаме изграждането на зона с безплатен интернет“, каза Радослав Петров.

От ръководството на футболния клуб са категорични, че ще проведат ясна и прозрачна дарителска кампания. Събраните средства ще бъдат използвани само за създаване на по-добри условия и истинска спортна атмосфера както за играчите, така и за зрителите.

Около 25 000 лева са необходими за един състезателен сезон, изчисляват от ръководството на клуба. За издръжката си отборът разполага със 1115 декара земеделска земя. Средствата от тях обаче не са достатъчни и се разчита на спонсори и членски внос.

Футболен клуб “Айдемир” е единственият спортен отбор в селото, което е едно от най-големите в страната. Той се състезава в Областната футболна група. В него тренират над 30 деца и 20 младежи, които имат потенциал и желание да се развиват този спорт, споделят от ръководството.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button