Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Хиляди мъртви риби изплуваха в Гребната база

Над района се носи неприятна миризма на мърша- вероятно от разлагането на мъртвата риба. От Община Пловдив посочват, че има проблем и той е свързан със зарибяването на канала

Над района се носи неприятна миризма на мърша- вероятно от разлагането на мъртвата риба. От Община Пловдив посочват, че има проблем и той е свързан със зарибяването на канала.

„Във водата няма отрова, която да причини масовото измиране на рибата, която пуснаха спортните риболовци в понеделник. Ако водата имаше проблем – щеше да измре и другата риба, която е по-отдавна в канала. За наличие на отрови не може да се говори”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” специалистът по екология и аквакултури доц. Ангел Цеков.

По думите му рибата, която е измряла, е от вида сребриста каракуда, която се използва за спортен риболов. „Това, което имаме като информация от хората, транспортирали рибата е, че тя е от водоем в Хасково Вероятно при улавянето ѝ е била наранена, което е довело до измирането ѝ”, посочи доцент Цеков.

Източник: Факти

Подобни публикации

Back to top button