Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Мобилни полицейски екипи ще провеждат информационна кампания срещу телефонните измами в Силистренско

Мобилни полицейски екипи на Областната дирекция на МВР в Силистра се включват в информационна кампания срещу телефонните измами, съобщиха от дирекцията.

Мярката е разпоредена от областния директор старши комисар Мартин Недялков, а причината са зачестилите сигнали от граждани, получили обаждане от измамници.

Полицейските служители ще провеждат разяснителна кампания. Подготвени са информационни брошури, които ще бъдат раздавани на хората. В беседите си с тях полицаите ще акцентират на различните сценарии, използвани от измамниците, и как да постъпят, ако получат обаждане с искане на пари. В кампанията ще се включат и активисти на Превантивно-информационния център към Община Силистра, които също разпространяват информационни брошури.

Последният случай на жертва на телефонни измамници в региона е от понеделник, когато възрастна жена от Алфатар получила телефонно обаждане от мъж, представящ се за лекар. Той твърдял, че синът ѝ е пострадал и се нуждае от спешна операция. След като била напътствана по телефона, жертвата пристигнала в Силистра и оставила сумата от 3 хиляди лева под знак от пътната сигнализация.

Мобилните полицейски екипи по график ежеседмично посещават различни населени места в областта, предимно малки и отдалечени без постоянно полицейско присъствие. Те провеждат срещи с представителите на местната власт и гражданите и приемат сигнали, свързани със състоянието на престъпността и обществения ред.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button