Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

На гроба на равин Eлиезер Папо в Силистра се помолиха за израелските заложници

Близки на една от петте жени – заложнички на „Хамас“ се помолиха в Силистра на гроба на Eлиезер Папо, един от 12-те най-почитани равини светци, където преди 20 години бе изграден Мемориален комплекс, който се посещава от поклонници от целия свят ежегодно.

19-годишната Агам Бергер е вече близо 8 месеца в плен, заедно с други млади жени, с които е служила в базата „Нахал Оз“ извън ивицата Газа.

Мерав Бергер е в Силистра, заедно с другите си две дъщери и с близки приятели, с които заедно отправиха молитвите си за милост към светецът Елиезер Папо, чийто книги с философски мисли са като извор на мъдростта за евреите.

“Ние всички много се притесняваме за нейната безопасност и се молим с надежда, тя да се върне невредима! Тук сме, защото еврейският равин Елиезер Папо е светец. Ние знаем за неговите книги и за чудесата, които е сътворил. И се молим с разбито сърце, но и с вяра, че чудото ще се случи и на нас, и Агам ще се върне”.

Агам Бергер и останалите млади жени са сред около 100-те заложници, останали в плен на „Хамас“ от началото на конфликта през октомври.

Тогава на гроба на Елизеер Папо молитва за мир отслужи и главния равин на еврейския център „Хабад“ в София Йосиф Саломон.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button