Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Ново издание на регионалната библиотека разказва историята на Силистра в снимки

„Силистра в снимки от миналото” е озаглавено новото издание, съставено от екипа на Регионалната библиотека в града. Албумът излезе от печат тези дни и съдържа 54 стари фотографии, съобщиха за БТА от културната институция.

Снимките обхващат периода от началото до средата на 20-и век. Те са част от колекция с над 150 стари пощенски картички, свързани с историята на Силистренския край. Неин собственик е Евгения Владимирова от София, която е приятел и дарител на Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра.

На фотографиите може да се види как са изглеждали в началото на миналия век площадът, централните улици, емблематични обществени сгради, пристанището. Местата, които са показани на снимките, са описани с кратки справочни текстове в съдържанието.

Съставител на изданието е Мануела Енчева – зам.-директор на библиотеката, корицата е дело на Мартина Ганчева, а графичният дизайн е на Васил Тончев. Албумът се издава по проект “Библиотечното краезнание – историческа памет на родния край”, финансиран от Министерството на културата.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button