Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Община Главиница започна изграждането на шест детски площадки в различни населени места

Община Главиница започна изграждането на шест детски площадки в селата Зафирово, Коларово, Зебил, Звенимир, Падина и Стефан Караджа. Това съобщи кметът на общината Неждет Джевдет.

Площадките ще бъдат оборудвани с модерни съоръжения, които отговарят на европейските изисквания. Ще бъде поставена ограда и ударопоглъщаща настилка. Освен уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, на детските кътове ще има пейки и кошчета за отпадъци за удобство на придружителите.

Новите придобивки трябва да са завършени до края на август, като стойността им е около 310 хил. лева. Средствата са осигурени от Държавен фонд „Земеделие“, чрез Местна инициативна група “Главиница – Ситово – Крайдунавска Добруджа”.

„Политиката за изграждане на детски площадки в населените места на общината ще продължи и след приключването на този проект. До края на годината такива ще бъдат изградени в още три населени места – град Главиница, селата Долно Ряхово и Зарица“, каза кметът на общината.

Община Главиница традиционно полага грижи за местните деца и ученици. Наскоро бе напълно реновирана детската градина „Св. Св. Кирил и Методий“ в общинския център. В ремонта бяха вложени над 130 хил. лева. В сградата на детското заведение бяха въведени мерки за енергийна ефективност, а в двора бяха изградени четири нови площадки за игра.

През тази учебна година в общината бе въведено безплатно хранене за децата в двете общински училища – Средно училище “Васил Левски” в Главиница и Основно училище “Иван Вазов” в село Зафирово. Храната се приготвя по собствен режим в кухните на учебните заведения, а продуктите се доставят от изпълнители, избрани след проведена процедура по Закона за обществените поръчки.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button