Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани
Популярно

Учители от Езиковата гимназия в Силистра представиха добри образователни практики пред свои колеги от региона

Езикова гимназия “Пейо Яворов” беше домакин на Седмицата на педагогическото майсторство, организирана от местното Районно управление на образованието, съобщиха от училището. В рамките на събитието учителите от гимназията споделиха добри образователни практики пред свои колеги от региона.

Учителите по английски език представиха подхода “Разбиране по дизайн”, или разработване на урок “отзад напред”, включваща прилагането на нови методи за преподаване на английски език съвместно с един или повече предмети от учебната програма.

“Свръхчовекът на Ницше в разказа “Индже” на Йордан Йовков” беше темата на заключителната дейност от проекта по Националната програма “Осигуряване на съвременна образователна среда”, която екипът от учители по Български език и литература представиха на живо с ученици от 10 клас. Те споделиха опита си от посещенията и проведените дейности в къщите музеи на Йордан Йовков в Добрич и Жеравна и изнесоха бинарен урок по литература и философия.

Учителите по история и обществени науки, представиха практиката “Устната история” в обучението по история. Методът предполага запис на устни свидетелства на преки участници в историческите събития, като поставя учениците в пряк достъп със свидетели на миналото. Това спомага за по-лесното осмисляне на причинно-следствените връзки в историята чрез живота и спомените на една отделна личност и осъзнаване на ролята на личността в историята и нейното влияние върху обществените промени.

Представена бе и практиката “Eзиковото обучение чрез игра, музика и филм “. Тя разкрива предимствата от бързата смяна на различни дейности в рамките на един учебен час, като приобщаващи игри, брейнсторминг и асоциативно мислене, учене чрез песен, учене чрез откъс от филм, дискусия и игри за проверка на знанията.

Програмата завърши с представяне на модела 1:1 в часовете по английски език. Г-жа Десислава Петрова сподели личния си опит от практиката си с ученици от 11.В клас. Дейностите, включени в практиката, които покриват учебните програми по профилирана подготовка, способстват развитието на умения за работа с компютърни устройства, за критично мислене и оценка на информацията, за вземане на решения и решаване на проблеми, както и за креативно мислене и изразяване чрез различни технологични инструменти и приложения.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button