Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Притеснителни данни излизат от външния одит в Силистра

Външният одит, който се извършва в момента в Силистренската община, нейните предприятия и търговски дружества, показва притеснителни данни, обяви кметът Александър Сабанов.

На този етап става дума за необосновани разходи във фирмата за сметопочистване и сметоизвозване, сред които сметки за ток, гориво и телефони.

В първите дни на работата на новия управител на сметопочистващото дружество “Синева” става ясно, че в гаража има два камиона, които са в окаяно състояние и няма как да излязат и да работят, каза кметът Александър Сабанов.

“Единият никога не е работил. Другият е купен през октомври 2022 г. и е пристигнал в базата на “Синева”. На 4-5 януари тази година договорът, който е подписал предният управител, е на стойност 36 хил. лв., 18 от които са платени. Другият сметосъбиращ камион, който е закупен, е дошъл, оставен е на паркинга, никога не е работил”.

Обезпокоителни са сметките за ток, които са заплащани в размер на 9 000 лева месечно, при все, че дружеството не извършва производствена дейност. Натрупани са и задължения в размер на 26 000 лева към БГ ТОЛ.

От 2009 г. “Синева” са зареждали гориво на колонка на цена, определена от собственика, без да са били договорени условия и отстъпки за количество, без обществена поръчка. Няма яснота само служебни автомобили на дружеството ли са се ползвали от този договор.

Налице е и списък с над 100 телефонни абоната, от които само 30% са били на служители на фирмата, а са били заплащани от бюджета й.

Одитът продължава.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button