Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Прояви през Седмицата на пожарната безопасност подготвят огнеборците в Силистренско

Огнеборците от Силистренска област подготвят разнообразни прояви през Седмицата на пожарната безопасност, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Тази година инициативата ще е в дните от 11 до 17 септември, като на 14 септември служителите на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- МВР, ще отбележат своя професионален празник.

Освен това гражданите ще имат възможност да се запознаят с работата на пожарникарите и да разгледат техническите средства за реагиране при пожар. Това ще стане в организираните Дни на отворените врати в районните служби в Силистра, Дулово и Тутракан и в участъците в Кайнарджа и Главиница. Ръководни служители ще се срещат с граждани в открити приемни всеки ден от 9:00 до 12:00 ч. и ще отговарят на въпроси, свързани с пожарната безопасност.

През седмицата ще има спортни състезания, срещи с огнеборци ветерани, изложба и награждаване на победителите от  конкурса за детски рисунки „С очите си видях бедата”. Планирани са множество пожаро-тактически занятия в детски градини в областта. В рамките на седмицата ще бъде реализирана и традиционната дарителска кампания в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

С публични тренировки огнеборците ще демонстрират умения и опит за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации и прилагане на мерки за защита на населението.

Денят 14 септември е определен за професионален празник на служителите от ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” с решение на Министерски съвет от 13 септември 1995 година. По този начин е възстановена традицията от времето на първия пожарникарски събор през 1905 г., когато тази дата е избрана за празник на огнеборците.

По данни на Областната дирекция на МВР през първите осем месеца на годината силистренските огнеборци са работили по 226 произшествия, срещу 380 за същия период на миналата година. Ликвидирани са 41 пожара с материални загуби, които са с 31 по-малко в сравнение с 2022 година.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button