Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Прояви в област Силистра за празника Съединение на България – 6 септември

6 септември – Ден на Съединението на България. В Силистра от 11 ч. пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител в Дунавския парк – тържествена церемония. От 19 ч. на площад „Свобода” – колективно съпреживяване на богатството на народното творчество на българина с музика и танци: участват таланти от Ансамбъл „Добруджа“ към община Силистра, Музикална школа „Великов“ и Камерна гайдарска формация „Чавдарчета“ при Народно читалище „Дръстър-2012” – град Силистра. С богата програма гостува Академичен танцов театър при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. По подобен начин годишнината от Крайовския договор ще бъде отбелязан и в останалите общини от област Силистра.

По повод празника областният управител Минчо Йорданов отправи поздрав до обществеността на областта, в който се казва: „Уважаеми дами и господа, в празничното настроение на месец септември вписваме с чувство на гордост датата 6 септември – ден на Съединението на България. На този ден дължим благодарност на всички, осъществили историческото събитие от 1885 г. Във времето то остава като пример за смелост в съчетание с навременно родолюбиво действие, резултат от единодействието на властта и на българския народ – тогава в две държави, разделящи територии в изконните български земи. Чест и слава на извършителите на изключителното по съдържание и значение дело в българската история!“.

Източник: silistranews.net

Подобни публикации

Back to top button