Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Празник на хляба, песента и танца подготвят в Силистра

Празник на хляба, песента и танца с изложение на хляб и хлебни изделия организира на 12 септември Силистренската община, съобщиха от администрацията.

Изложението е подготвено от читалищата в общината. Изделията са по автентични български рецепти. По традиция ще бъдат представени и сечива за производството на зърно и хляб.

Общинските съветници на Силистра канят на рибена чорба – курбан за здраве и благоденствие.

На сцената на площад “Свобода” ще бъде представен концерт „С магията на българския фолклор” с участието на местни танцови състави. Концертът ще бъде посветен на 80-годишния юбилей на силистренския хореограф Симеон Симеонов.

Той е дългогодишен главен художествен ръководител на Ансамбъл “Добруджа” при община Силистра, а в последните години хореограф на фолклорни състави от Народно читалище “Доростол”. Специално за събитието танцьори от предишни формации, ръководени от Симеонов, ще се върнат от чужбина и други краища на страната, за да изпълнят няколко камерни и един общ танц.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button