Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПрепоръчаниСпорт
Популярно

Ремонтът на стадиона на финала

До края на юни трябва да завърши започналият през есента на миналата година ремонт на стадион “Луи Айер” в Силистра. Министерският съвет отпусна 1,6 милиона лева за частична подмяна на седалките, реновиране на част от сградния фонд, нова тревна настилка на футболното игрище, полагане на тартан върху лекоатлетическата писта и изграждането на два тенис-корта и игрище за мини-футбол.

Със собствено финансиране Общината изгражда и кладенец, който ще е част от поливната система на стадиона, която ще поддържа тревната настилка свежа и ще спестява пари, коментира зам.-кметът инж. Тихомир Борачев, давайки пример с другото градско игрище, където има подобен кладенец.

“От който миналата година е използвана около 5 хиляди кубика вода. Ако трябваше да платим на ВиК, трябваше да пратим 25 хиляди лева. На “Басейнова дирекция”, тоест на държавата, за ползването на подземния източник плащаме около 1200 лева. Тоест едно такова съоръжение се изплаща за 3-4 година”, посочи той.

Голяма част от дейностите са вече към своя край, съобщи още инж. Борачев.

Поет бе и ангажимент Общината да търси други източници за финансиране, за да бъде завършен ремонтът на спортните зали за бойни спортове и остатъчната сградна инфраструктура.

Източник: bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button