Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеНовиниТОП новини

РЗИ-Силистра организира информационна среща за профилактиката на рака на маточната шийка

Регионалната здравна инспекция в Силистра организира информационна среща с родители, учители и медицински специалисти за повишаване на информираността за първичната профилактика на рака на маточната шийка (РМШ), за риска от заболяването и ползите от ваксинация срещу човешки папилома вирус (HPV). Срещата ще се проведе на 14 ноември 2023 г. от 17.30 часа в СУ “Н. Й. Вапцаров” в гр. Силистра. В рамките на срещата ще бъдат представени актуални данни за РМШ, причините за заболяването, начините за превенция и ползите от ваксинация срещу HPV. РМШ е едно от най-честите онкологични заболявания при жените след 30-годишна възраст.

HPV е вирус, който причинява повечето случаи на РМШ. Ваксинацията срещу HPV е ефективна превантивна мярка срещу заболяването. Регионалната здравна инспекция в Силистра призовава родителите на момичета от 10 до 13 години да се включат в информационната среща, за да научат повече за това как да защитят дъщерите си от РМШ.

Ваксинацията срещу HPV е безплатна за момичета от 10 до 13 години.

Източник: Кворум

Подобни публикации

Back to top button