Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

В Силистра ще бъде възстановен местният Клуб на знаещите „Пеликан“

В Силистра ще бъде възстановен местният Клуб на знаещите „Пеликан“. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в крайдунавския град координаторът на клуба на знаещите Ивайло Калинов.

Идеята е възникнала, след като от началото на годината в Силистра започнаха да се правят куиз състезания. Надпреварите за знание предизвикаха голям интерес и в тях се включиха повече от 100 души, допълни той.

„Успяхме да привлечем част от тези хора и към нашата дейност. Планираме в един от кръговете на бъдещите куиз състезания да се използват въпроси от банката на Националната асоциация на клубовете на знаещите. А ако има интерес, ще проведем игра изцяло по регламента на Клуба на знаещите. Въпросите, които са включени в нашите състезания, са базирани на логиката и евристичното мислене“, обясни Калинов. Той сподели, че има амбиция да работи за привличането на повече млади хора към клуба, като за тази цел е планирал срещи с ръководствата на учебните заведения в града.

„През годините в клуба са участвали много млади хора с висок потенциал. В тях е възпитан стремеж към познание, създават се умения за работа в екип, за селективно търсене на информация. Не е без значение, че подобни активности държат младите далече от някои, разпространени в днешно време, зависимости, като алкохол и наркотици“, допълни Ивайло Калинов.

Клубът на знаещите „Пеликан“ е създаден през 1989 г. и една от първите неформални организации в Силистра. Той е вдъхновен от руското телевизионно предаване „Какво, къде, кога?“. Клубът е бил два пъти шампион на България в състезанията, организирани от Националната асоциация на клубовете на знаещите.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button