Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

В Силистра ще популяризират проекта „Младежка заетост+”

Дирекция „Бюро по труда”- Силистра и местният Областен информационен център (ОИЦ) организират информационни събития за популяризиране на проект „Младежка заетост+”, финансиран по Програма за развитие на човешките ресурси 2021-2027.  Това съобщиха за БТА от ОИЦ.

Идеята на проекта е да подпомогне безработни и неактивни млади хора на възраст от 16 до 29 години за включване на пазара на труда. Целта е да се повиши конкурентоспособността им чрез възможност за стажуване, обучение по време на работа, осигуряване на заетост. Това ще улесни прехода на младежите от образование към заетост и ще им позволи да натрупат професионален опит.

В рамките на две поредни събития, на 12 и 13 юни, служителите от Бюрото по труда в Силистра ще предоставят информация за реда и начина на кандидатстване и изискванията към младежите. Поканени за участие са представители на институции и администрации, както и работодатели от реалния сектор и счетоводители.

По време на срещите експертите от Областен информационен център – Силистра ще представят и възможностите за финансиране в рамките на процедура „Подкрепа на семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“ по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027. Помощта е насочена към микро- и малки предприятия за придобиване на нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, както и специализиран софтуер, осигуряващи подобряване на производствения им капацитет. Предвидена е и възможност за насърчаване на пазарното представяне чрез създаването на онлайн магазин за продуктите или услугите, предлагани от предприятията.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button