Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Силистренският хор “Седянка” ще участва на международен фестивал в Румъния

Силистренският смесен хор „Седянка“ ще участва в 43-то издание на Международния фестивал на хоровите изпълнения „Йоан Д. Киреску“ в румънския град Чернавода. Това съобщиха за БТА от представители на хора.

Събитието ще се проведе на 18 и 19 май. В първия ден, в залата на местния Дом на културата хоровете ще изпълняват светски песни. Вторият ден е посветен на религиозната музика и концертът ще се проведе  в православния храм „Св.св. Константин и Елена“.

Фестивалът е посветен на композиторът Йоан Киреску, който е роден в Чернавода и в продължение на повече от 7 десетилетия създава едни от най значимите произведения на румънската хорова музика. Участие в проявата ще вземат 10 хорови формации от Румъния, България, Турция и Италия. Техните изпълнения ще бъдат оценявани от компетентно жури, което по традиция включва популярни композитори, диригенти, музиколози и университетски преподаватели.

В близките седмици хор „Седянка“ ще участва в още две събития. На 30 и 31 май в Силистра ще бъдат отбелязани 130 години от началото на хорово изкуство в града. Празникът ще включва концерт и „кръгла маса“ с гости от страната. В периода 5-9 юни силистренските хористи ще се включат в Международен фестивал на православната музика в Поморие.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button